مشاوره پیاده سازی و صدور گواهینامه ایزو

۲۱ مطلب در بهمن ۱۳۹۶ ثبت شده است

IMS :سیستم مدیریت یکپارچه

IMS :سیستم مدیریت یکپارچه


با توسعه روز افزون و گرایش رو به رشد سازمان ها به استقرار سیستم های مدیریت متناسب با اهداف سازمانی و بنا به خواست مشتریان و طرف های ذینفع خود ، منطق استقرار همزمان چندسیستممدیریتی به صورت فراگیر مورد اقبال قرار گرفت. در پاسخگویی به این خواست مشتریان ، الگویی را برای ممیزی همزمان بر اساس استانداردهای سیستم مدیریت کیفیت ISO 9001، سیستم مدیریت محیط زیست ISO 14001 و سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای OHSAS 18001 و بررسی و یکپارچگی این سیستم ها در حین ممیزی ایجاد و ارائه نموده اند.

گواهی نامه سیستم مدیریت یکپارچه(integratedmanagement system) نتیجه موفقیت مشتریان در اثبات انطباق سیستم های مدیریت خود با الزامات استانداردهای مرجع بر اساس مقررات موسسات اعتبار دهنده بین المللی است

هدف ازپیاده سازی IMS:

انطباق سیستم های مدیریت با الزامات استانداردهای مرجع بر اساس مقررات موسسات اعتبار دهنده بین المللی.

دامنه کاربرد IMS:

برای تمامی سازمانها که در آنها نیاز به استانداردهای سیستم مدیریت کیفیت ISO 9001، سیستم مدیریت محیط زیست ISO 14001 و سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای OHSAS 18001 حس میشود.

مزایای پیاده سازی IMS:

کاهش زمان استقرار و تسریع در آمادگی سیستم برای ممیزی و صدور گواهی نامه 
کاهش هزینه های استقرار،ممیزی ونگهداری سیستم 
ایجاد یکنواختی درفعالیت زیرسیستم های موردنیاز 
تمرکزسازمان اداره کننده ومسئولیت مستقیم اداره وبهبودسیستم ها 
نمایش استقرار حرفه ای تر سیستم مدیریت 
کاهش تعداداجرای ممیزی هادرطول سال

موافقین ۰ مخالفین ۰
HACCP: سیستم بهداشتی در مدیریت کیفیت در صنایع غذایی

HACCP: سیستم بهداشتی در مدیریت کیفیت در صنایع غذایی

HACCP به معنای تجزیه و تحلیل خطر و نقطه کنترل بحرانی است و یک سیستم بهداشتی در مدیریت کیفیت در صنایع غذایی محسوب می گردد.این سیستم را میتوان یک سیستم کنترلی و یکی از راهکارهای عملی در پیشبرد اهداف بهداشت مواد غذایی دانست که در طول زنجیره مواد غذایی (از تولید کننده اولیه تا مصرف کننده نهایی) دارای کاربرد بوده و با استفاده از آن نسبت به کیفیت بهداشتی فرآیندها ی غذایی اطمینان حاصل میگردد.

HACCP برای پیشگیری، کاهش یا از بین بردن خطرات بیولوژیکی، شیمیائی و فیزیکی ایمنی غذایی بکار می رود که شامل مواردی می شود که با آلودگی تماسی در ارتباط هستند.

از دیدگاه کاربردی HACCPدر کلیه خواسته های( Good Manufacturing Practices=GMP و (Good Hygiene Practices=GHP دارای کاربرد بوده و یا استفاده از آن نسبت به کیفیت بهداشتی در طول زنجیره مواد غذایی (از تولی) را دربر گرفته و تمامی جنبه های بهداشت مواد غذایی را تحت پوشش قرار می دهد.

امتیازات سیستم HACCPعلاوه بر تامین ایمنی مواد غذایی و سازگاری آن با سیستم مدیریت کیفیت نظیر سری استاندارد ISO9001 ، کمک به توسعه تجارت جهانی از طریق افزایش اعتماد به ایمنی مواد غذایی نیز می باشد. به کمک استقرار این سیستم از افت سطح کیفیت بهداشتی محصول به نحو برنامه ریزی شده و سیستماتیک جلوگیری به عمل می آید، به نحوی که فراورده های غذایی هیچ گونه خطری برای مصرف کننده به همراه نداشته باشد.

هدف از پیاده سازیHACCP:

از افت سطح کیفیت بهداشتی محصول به نحو برنامه ریزی شده و سیستماتیک جلوگیری بعمل می آید ، به نحوی که فرآورده های غذایی هیچگونه خطری برای مصرف کننده به همراه نداشته ;باشد و همچنین;بر فرآیندها و مراحل تولید محصولات و شرایط بحرانی در ایمنی مواد غذایی تاکید دارد .

دامنه کاربرد HACCP:

HACCPکلیه خواسته های (Good Manufacturing Practices) GMPو 
(Good Hygiene Practices ) GHP را در برگرفته و  تمامی جنبه های بهداشت موادغذایی را تحت پوشش قرار می دهد.

مزایای پیاده سازیHACCP:

تأمین ایمنی مواد غذایی 
سازگاری آن با سیستم مدیریت کیفیت 
کمک به توسعه تجارت جهانی از طریق افزایش اعتماد به ایمنی مواد غذایی
افزایش اعتبار شرکت 
کنترل تمامی مراحل در زنجیره غذایی 
افزایش کیفیت محصول

موافقین ۰ مخالفین ۰
HSE: سیستم مدیریت ایمنی، بهداشت شغلی و محیط زیست

HSE: سیستم مدیریت ایمنی، بهداشت شغلی و محیط زیست

امروزه با توجه به ضرورت افزایش قابلیت یک سازمان در مواقع اضطراری و اجرای برنامه هایی جهت کاهش خطرات شغلی و زیست محیطی به ویژه در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی ، مقوله HSE مورد توجه ویژه ای قرار گرفته است.

این استاندارد، حداقل مقتضیات برای مدیریت ایمنی و سلامت شغلی را تعیین می‌کند. با ما کار کرده و از این استاندارد در کار خود استفاده کنید تا به حداکثر بازده برای کارکنان، عملیات، و مشتریان خود دست یابید.در همسویی با استقرار سیستم های مدیریت یکپارچه در زمینه بهداشت شغلی ، ایمنی و محیط زیست ، از دهه های قبل ، برخی شرکت های بین المللی به ویژه در حضور صنایع نفت، اقدام به تدوین استاندارد های راهنما نمودند. استانداردهای مذکور که عمدتا با مخفف HSE-MS معرفی شده اند.چارچوب معینی را برای یک سیستم مدیریت یکپارچه مهیا می نمایند و ادای وجوه تمایزی با استاندارد های ISO 14001و OHSAS 18001 هستند.

هدف از پیاده سازی HSE-MS:

الگویی برای شرکت های تولیدی یا پیمانکاری که در جستجوی کسب اطمینان از وضعیت خود در زمینه مدیریت ایمنی، بهداشت شغلی و محیط زیست می باشند و همچنین منجر به ایجاد سیستم یکپارچه میشود.

دامنه کاربرد HSE-MS:

الگوهای ارائه شده HSE-MS قابل تسری به سایر صنایع صنوف بوده وحسب مورد با الگوهای مدیریتی مانند Security قابل تلفیق است.

مزایای پیاده سازی HSE-MS:

کاهش حوادث 
کاهش هزینه ها (جریمه ها و حوادث) 
مدیریت و ارزیابی دقیقتر بر عملکرد HSE پیمانکاران 
ایجاد بهترین شرایط کاری ممکن در سازمان 
برانگیزش کارکنان با شرایط کاری بهتر وایمن‌تر 
سازگاریبامشتریانوتأمین‌کنندگان

موافقین ۰ مخالفین ۰
نشان CE: مجوز ورود به بازارهای اروپایی

نشان CE: مجوز ورود به بازارهای اروپایی

در تجارت امروز سازمانها و شرکتها در پی کسب روش هایی برای رقابت ، قدرت و بهینه سازی محصولات وفعالیت های خودمی باشند. ازطرف دیگرمشتریان وقت وامکانات لازم برای ارزیابی محصول خریداری شده را ندارند. بنابراین بانگاه به استانداردهای جهانی به دنبال محصولانی مطابق با این استانداردها بوده و سپس اقدام به خرید کالا می کنند. نگرش جامعه اروپا نسبت به تجارت آزاد و حرکت آزادانه کالاها ، اروپا را بر آن داشت تا با تدوین یک راهنمای جدید راه تجارت آزاد را هموار نماید.

علامت CE انطباق محصول با قوانین و مشخصات تعریف شده در اروپای متحد را نشان می دهد . محصولی که موفق به اخذ این آرم می شود ، می تواند در تمامی کشورهای اروپای متحد و اتحادیه تجارت آزاد اروپا ( بجز کشورهای سوییس و لیختن اشتاین ) بدون محدودیت برای فروش ، به بازار عرضه شود و با داشتن آرم CE مجوز ورود به بازارهای اروپایی را پیدا می نماید CE بر گرفته از دو کلمه ‹‹ Community European ›› به مفهوم ‹‹ اروپای متحد»Conformity European بهمفهوم‹‹تطابقاروپایی›› هم اشاره شده می باشد.CEنشان کیفیت نیست ، بلکه حکایت از ایمنی محصول دارد. این نشان بیانگر تطابق ایمنی محصول با الزامات اتحادیه اروپا می باشد. (Conformite Europeene)

نشان CE نشان می دهد که محصول ویژگی های مرتبط با دستورالعمل های اروپایی را دارد و برای دامنه گستر ده ای از محصولات قابل فروش در داخل یا صادرات به بازار اروپا اجباری است.

نشان CE ادعای تولید کنندگان می باشد که این محصول همه ویژگی های ضروری مربوط به مقررات اروپایی رادارد. پذیرشنشانCE بطور دستورالعملی در کشور های عضو اتحادیه اروپا و کشور های منطقه اقتصادی اروپا به اجرا در می آید. این کشور ها شامل استرالیا، بلژیک، یونان،آلمان، مجارستان، ایسلند، ایرلند، ایتالیا، لاتویا، لیختنشتین، فنلاند، فرانسه، قبرس، بلغارستان، لیتوانیا، لوکسمبورگ، مالتا، نروژ ، هلند، پرتغال، رومانی، اسلواکی، اسلوانیا، اسپانیا، سوئد، ندرلند و انگلستان می باشد. کشورهای دیگر نیز تمایل زیادی دارند تا این مقررات را در آینده نزدیک بکار گیرند. برای فروش محصولی در هر یک از این کشورها یک اصل لازم می باشد.

هدف از پیاده سازیCE:

با داشتن آرم CE مجوز ورود به بازارهای اروپایی را پیدا می نماید. محصولاتی که گواهی CE دریافت کنند شانس بیشتری برای بازاریابی و تصاحب بازارهای جهانی خواهند داشت.

دامنه کاربردCE:

برای تمامتولید کنندگان که به تصاحب بازارهای جهانی می اندیشند.

مزایای پیاده سازیCE:

محصول مورد نظر می تواند به صورت قانونی در کشورهای عضو اتحادیه اروپاEUو منطقه تجاری آزاد اروپا به فروش برسد و جابجا شود. 
امکان صادرات به کشورهای دیگر 
ایجاد اطمینان در مصرف کننده و بازار خرده فروشی
رعایت حقوق مصرف کننده 
مزیت رقابتی و تبلیغاتی 
نظر مثبت نهادهای قانونی 
شرکت در مناقصات بزرگ دولتی از جمله نفت، گاز، پتروشیمی 
گردش آزاد محصول در بازار تجارت اتحادیه اروپا و Sدیگر بازارها(EU)
ارتقا ایمنی محصولات
افزایش حجم صادرات و فروش بیشتر

موافقین ۰ مخالفین ۰
SFBB: سیستم ایمنی غذا

SFBB: سیستم ایمنی غذا

پس از تحقیقات و مصاحبه با دست اندر کاران هتل ها و رستوران ها و شناخت موانع و مشکلات اجرای سیستم های بین المللی، مراجع قانونی انگلستان، راهنمای بهداشت غذا مبنی بر SFBBرا موثرترین راه تشخیص دادند .اجرای این استاندارد به مصرف کننده اطمینان می دهد ، غذایی را که مصرف می کند سالم است و هیچ عاملی که باعث به خطر افتادن سلامت وی شود در غذایی که مصرف می کند وجود ندارد . اجرای این استاندارد ، واحد شما را به عنوان یک واحد پایبند اصول ایمنی غذا و دارای مسوولیت اجتماعی معرفی می نماید . طبیعی است این اعتبار تجارت و فروش مطمئنی را به دنبال خواهد داشت .

هدف از پیاده سازی SFBB:

افزایش ایمنی در مواد غذایی و اطمینان از سالم بودن مراحل طبخ غذا

دامنه کاربرد SFBB:

تمامی هتل ها،کافی شاپ ها،سوپر مارکت ها،Fast food ها، کترینگ ها و آشپزخانه ها...

مزایای پیاده سازی SFBB:

عدم نیاز به تهیه مستندات 
هزینه های کاهش یافته برای اجرای همه گیر 
تمرکز بر مدیریت، پرسنل آشپزخانه و سرو غذا 
ارائه آموزش های سریع و کارا به پرسنل جهت انجام وظایف 
حصول اطمینان مشتری از بهداشت غذای مصرفی 
کاهش شکایات مشتری و ارتقاء سطح رضایت مشتری 
عدم نیاز به مستند سازی 
برنامه ریزی و سازماندهی از زمان دریافت مواد اولیه تا تبدیل به محصول نهایی 
سهل الوصول بودن سیستم در پیاده سازی نسبت به استاندارد های مدیریت کیفیت

موافقین ۰ مخالفین ۰
OHSAS 18001: سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی

OHSAS 18001: سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی

علت اصلی پیدایش سیستم های مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی ، ایجاد راهی برای رعایت مقررات اجباری است که روز به روز سخت گیرانه تر می شوند.گامی که در این زمینه انجام شده تدوین یک سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت OHSAS 18001است که آخرین ویرایش آن در سال 2007 بوده است. این استاندارد در رابطه با مدیریت ایمنی و سلامت شغلی است که نیازهای ایمنی و سلامت تجارت شما را برآورده می کند.

یک چارچوب مدون و جامع را جهت رسیدگی به وضعیت ایمنی و بهداشت کاری پرسنل ارائه می دهد که با اجرای آن، سازمان ها می توانند علاوه بر برآورده ساختن الزامات قانونی مرتبط (مانند قانون کار)، از بروز هزینه های ناشی از بیماری های شغلی و همچنین انجام شکایت های مختلف نزد مراجع قانونی، جلوگیری کنند.

این استاندارد را میتوان اتخاذ کرده و در صورت نیاز آن را در سیستم های مدیریتی دیگر مثل سیستم مدیریت زیست محیطی دخیل می کند. ( مثل ایزو 14001) و یا در سیستم مدیریت کیفی ( مثل ایزو 9001 ) ما با ممیزان منسجمی در کنار سیستم های مدیریتی دیگر عمل خواهد کرد تا در کنار صرفه جویی هزینه ها ، بی نظمی های عملکردی زا نیز کاهش دهد. با این وجود برنامه های ایمنی و بهداشت بطور معمول بعنوان ویژگی های افزونی در نظر گرفته می شود.

OHSAS 18001 ضمن بیان نیازمندی هایی برای سیستم مدیریت ایمنی و سلامت حرفه ای ، سازمان را قادر به کنترل کلیه ریسک های ایمنی و سلامت حرفه ای نموده و کارایی سیستم را در این راستا بهبود می بخشد.استاندارد 18001OHSAS نه تنها مبین ویژگی های یک سیستم ایمنی و سلامت حرفه ای است بلکه مشخصات جزیی تری را برای طراحی یک سیستم مدیریت عمومی اظهار می نماید.

هدف از پیاده سازی OHSAS 18001:

شناسایی،حذف ویا به حداقل رساندن ریسک های مرتبط با بهداشت وایمنی کارکنان و سایر طرف های ذینفع که در معرض ریسک های OH&S قرار دارند یاری می نماید.

دامنه کاربرد OHSAS 18001:

کلیه شرکتهای تولیدی و خدماتی که ارتقاء و بهبود و ایمنی وضعیت پرسنل خود را مدنظر قرار داده اند.

مزایای پیاده سازی OHSAS 18001:

بهبود فرهنگ ایمنی،افزایش کنترل مخاطرات 
شناسایی و کنترل کانون های خطر و ایجاد نظام فعال در برخورد با معضلات ایمنی و بهداشت شغلی کارکنان 
بهبود کارایی عملیات وکاهش حوادث اتلاف ساعات تولبد 
کاهش هزینه ها با جلوگیری از حوادث و توقف های ناخواسته به دلیل بیماریها و حوادث ناشی از کار 
بهبود ایمنی،کیفیت محیط کار روحیه کارگران وافزایش اعتبار سازمان 
اطمینان از قانونمندی تمامی فعالیتهای کاری بدلیل پیروی از همه نیازمندیهای قانونی که شرکت باید آنرا اجرا نماید. 
کاهش هزینه های ناشی از عدم ایمنی و بهداشت 
افزایش بهره وری 
بهبود انگیزش و آگاهی کارکنان بعلت درگیر نمودن مدیریت ارشد و مشارکت او در فرآیندهای ایمنی و بهداشت حرفه‌ای.

موافقین ۰ مخالفین ۰
ISO TS 29001: سیستم مدیریت کیفیت در صنایع نفت،پتروشیمی و گاز طبیعی

ISO TS 29001: سیستم مدیریت کیفیت در صنایع نفت،پتروشیمی و گاز طبیعی

با توجه به نیاز خاص صنایع نفت ، پتروشیمی و گاز طبیعی درتوانمندسازی وتکرار پذیری فرآیندهای موثردرمشخصه های عملکرد محصول و تعادل این فرآیندها باشرایط محیطی سازمان ،ISO/TS 29001 تاکیدی مضاعف بر اهم موضوعات مطرح دراین سازمان نموده است.مجموعه ای از فرآیندها،روشها و مستندات که با بکارگیری آنها در قالب یک نظام هدفمند می توان با دریافت اطلاعات بازارجهانی،جامعه جهانی،سازمان و سایر اطلاعات مورد نیاز و تحلیل آنها،به کیفیت مورد نظر برای محصولات و خدمات و رضایت ذینفعان مربوطه دست یافت وآنرا مورد پایش و اندازه گیری و بهبود مستمر قرار داد.

موافقین ۰ مخالفین ۰
ISO TS 16949: سیستم مدیریت کیفیت صنعت خودروسازی

ISO TS 16949: سیستم مدیریت کیفیت صنعت خودروسازی

صنعت خودرو نمونه ای از صنایعی است که مجموعه ای از ویژگی ها مانن محصولات پیچیده ، اهمیت بالا کیفی ، الزامات ایمنی ، بازار کسترده فروش، ضریب اشتغال زایی قابل توجه وغیره را دارا میباشد.با در نظر گرفتن تمام ویژگی ها ،سیتم مدیریت کیفی که برای یک مجموعه تولید کننده خودرو ویا قطعات آن گزینش میگردد،باید حائز شرایط والزاماتی باشد که توانای پاسخگویی به تمامی موارد فوق را دارا باشد.

موافقین ۰ مخالفین ۰
ISO IEC 17025: سیستم تأیید صلاحیت آزمایشگاه های آزمون و کالیبراسیون

ISO IEC 17025: سیستم تأیید صلاحیت آزمایشگاه های آزمون و کالیبراسیون

ممکن است برای شما پیش آمده باشد که برای انجام آزمایشات به آزمایشگاه مراجعه کنید ؛از دیدن نتایج آن به شما شوک وارد شود و برای اطمینان از صحت نتایج آزمایشات به آزمایشگاه دیگری مراجعه کنید. شاید که آن آزمایشگاه نتیجه دقیق تری را به شما اعلام کند. سازمان بین المللی استاندارد (ISO)، در ادامه تجربیات وسیع استقرار استاندارد های ISO/IEC GUIDE25 و استاندارد اروپایی EN 45001، در سال های اخیر استانداردجهانی ISO/IEC 17025 را تهیه و جایگزین استاندارد های قبلی نمود. که آخرین ویرایش آن در سال 2005 بوده است.این استاندارد دربرگیرنده انواع آزمون و کالیبراسیونی است که با استفاده از روشهای استاندارد، روشهای استاندارد نشده و روشهای ابداع شده در خود آزمایشگاه انجام میگیرد.

موافقین ۰ مخالفین ۰
ISO 50001: سیستم مدیریت انرژی

ISO 50001: سیستم مدیریت انرژی

مروزه یکی از نیازهای مبرم جوامع انسانی و به خصوص صنایع در تمامی کشورها مسئله مدیریت انرژی میباشد. محدودیت منابع تجدید ناپذیر،هزینه بالای سوخت، آلودگی های زیست محیطی و بحرانهای انرژی و مفهوم توسعه پایدار که هدف غایی تمامی جوامع میباشد دلایل اصلی توجه به مبحث انرژی میباشد.در این راستاسازمانهای مختلف استاندارد سازی، اقداماتی را در زمینه سیستمهای مدیریت انرژی انجام داده اند که یکی از مهمترین خروجی آنها استاندارد ISO 50001 میباشد.

با هدفگذاری کاربرد گسترده در کنار بخش های تجاری دنیا، ارزیابی می شود که این استاندارد بتواند تا 60 % از کاربرد انرژی دنیا را تحت تاثیر بگذارد.

موافقین ۰ مخالفین ۰